Feliratozási módok

technikai információk

info@dekorator.hu

dekormain__350_1.jpg

pólónyomtatás

Környakú vagy galléros pólóra, pulóverre felirat, logó szitanyomással, transzfernyomással, digitális direkt nyomással vagy hímezve. Céges egyenruha, munkaruha, egyesületi ruházat.

szitanyomás

A szitanyomás során vízbázisú, környezetbarát festéket használunk, amit közvetlenül a logózandó pólóra viszünk fel.

Egy szitázott póló elkészítésének menete:

  • grafikai előkészítés 

lehetőleg vektoros formátumban (ai, eps, pdf, cdr) , esetleg nagy felbontású bitmap (bmp, jpg, tiff) kérjük a grafikát, elvégezzük a színrebontást

  • levilágítás
  • sablonkészítés (színenként egy darab)
  • szitanyomás
  • szárítás - fixálás
  • igény szerinti felület nemesítés

 

transzfer nyomás

Leginkább sportmezek számozására, feliratozására szponzorok megjelenítésére használt technika.

Transzfer nyomás esetén egy néhány mikron vékony fóliaréteg kerül a pólóra, azt hőpréssel rögzítjük. Különösebb előkészítést nem igényel, pusztán megfelelő minőségű grafikára van szükség hozzá. Feliratoknál, sorszámozásnál, ha saját betűtípust kérnek, görbévé alakított vektoros grafikát kérünk.

A transzfernyomás megfelelő kivitelezés esetén ugyanolyan időtálló megoldás mint a szitanyomás Hátránya a korlátozott színkínálat, illetve, mivel vékony fólia réteg kerül a textil felületére, a póló a feliratozás helyén nem lesz légáteresztő. Ez nagyobb, összefüggő felület esetén zavaró lehet. 

Egyedi feliratoknál, számozásnál a leggazdaságosabb megoldás.

direkt digitális nyomás

A direkt digitális nyomtatás esetén, a transzfernyomással ellentétben, a festékréteg közvetlenül a nyomandó pólóra kerül digitális nyomtatással. Előkészítést nem igényel, csak megfelelő minőségű grafikát. Vízbázisú festéket nyomtatóval visszük fel a pólóra. Kiváló minőségű, puha tapintású nyomat, feltétele a nagyrészt pamut anyagösszetétel.

szublimáció

Szublimálni a legtöbb műszálas anyagra lehetséges, a legjobb eredményt a magas poliészter vagy poliamid tartalmú textileknél lehet elérni. Főként sportruházat, focimezek, röplabda, kosár felsők készülnek szublimációval. Újabban a divatáruk esetén is egyre elterjedtebb az alkalmazása mivel alacsony költséggel nagy méretű, színes, puha tapintású nyomatok érhetőek el. Ezt segíti elő, hogy egyre jobb minőségű, leginkább pamutra emlékeztető szövésű-tapintású alapanyagok jelentek meg a divatiparban. 

Az ide szezonban a nagy divatcégek, mint a Zara, H&M, Mango, C&A, Bershka, Pull & Bear kollekciójának jelentős részét is a szublimációval készített poliészter ruházat teszi ki, igaz ránézésre pamutszövetnek látszanak.

A szublimációs feliratok-grafikák digitális nyomtatóval készülnek, így nincsen szerszámköltség mint a szitanyomásnál és az egyedi feliratok, mezek sorszámozása is könnyebben megoldható. További előnye még, hogy a nyomat az alapanyagon nem tapintható, a mez légáteresztő marad, ugyanakkor a mosásállósága kiváló.

hímzés

Főként céges egyenruhákat, munkaruházatot, törölközőket, promóciós textiltermékeket hímzünk, de a divatáru hímzése is jelentős. A gépi hímzést számítógép vezérlésű, nagy kapacitású ipari hímzőgépeinkkel végezzük. Ennek köszönhetően, a több száz vagy több ezer darabos megrendelés rövid határidővel történő hímzése sem okoz gondot.

A munka menete:

  • hímzőprogram készítése

egyszeri költség, utánrendeléskor a meglévő programot használjuk. Megfelelő minőségű grafika szükséges hozzá.

  • hímzés