Sportmezek feliratozása

név • számozás • embléma

 info@dekorator.hu

sportmezek__350_1.jpg

sportmezre

Sportmez egyedi feliratozása szublimációs, transzfer, digitális transzfer, digitális direkt, szitanyomás és hímzés technikával.

sportmez_szmozs.jpgSportmezek feliratozása többféle módon történhet attól függően milyen alapanyagú mezről van szó és milyen felirat kerül rá. Napjainkban a poliészter mezek a legnépszerűbbek lég és vízáteresztő képességük miatt. Világos alapszínű poliészter mezek feliratozásához szublimációs eljárást alkalmazunk. Ezzel a technikával a feliratok, egyesületi logók puha tapintásúak intenzív színűek lesznek, az anyag légáteresztő marad.

Természetes alapanyagok - mint pamut vagy kevertszálas mezek, pólók - esetén direkt nyomásra, transzfer vagy digitális-transzfer nyomásra van lehetőség. Ezek a technikák is nagy mosásállóságú feliratozást, számozást tesznek lehetővé. A különböző transzfer eljárások egyedi feliratokat, neveket, számozást tesznek lehetővé a sportmezeken.

Speciális festékek használatával sportmezeken kívül lehetőség van dzsekik, melegítők, fürdőruhák vagy akár hátizsákok egyesületi névvel és logóval való feliratozására. Ha pedig az igényes megjelenés a legfontosabb, sportruházatát hímzett emblémával tesszük egyedivé.

Válasszon forgalmazott sportruházati termékeinkből.


 Szublimáció

szublimci.jpg

Jellemzően poliészter alapanyagú futball, kosárlabda, kézilabda, röplabdamezek egyedi feliratozására használt technika. Puha tapintást, telt, élénk színeket eredményez. A digitális technikának köszönhetően lehetőség van egyedi feliratozásra, például a mezek számozására is. Minden mezre különböző név is kerülhet így egyedi, személyre szóló sportmezek készülhetnek.A szublimációs eljárás hátránya, hogy csak műszálas alapanyagoknál - leginkább poliészter - eredményez megfelelő mosásállóságot. Természetes szálas sportmezek feliratozására szitanyomást (filmnyomás) vagy transzfer nyomást ajánlunk.

Transzfer nyomás

transzfer.jpg

Sportmezek esetén általános az egyedi sorszámozás, feliratozás, a sportolók nevének feltüntetése a mezen. Erre nyújtanak gazdaságos megoldást a különböző transzfer eljárások, amelyek során egyedi feliratozás válik lehetővé kiemelkedő mosásállóság mellett.Általában a sportmezre kerülő grafika, felirat határozza meg a technikát. Digitális transzfert kis darabszámú és több színű egyesületi logók, színes - akár fotó minőségű - grafika esetén alkalmazunk. Mosásállósága nem éri el a direkt nyomásét, de kis darabszám esetén egyértelműen a legkedvezőbb megoldás. 

Direkt nyomás

digitlis_direkt_nyoms.jpg

Abban az esetben ha nincs szükség a mezek egyedi feliratozására, például csak az egyesület neve és logója kerül a mezre vagy pólóra, direkt nyomás a legcélszerűbb megoldás.A digitális nyomással ellentétben van induló szerszámköltség és a feliratozás költségét leginkább a színek száma határozza meg, de már 30 - 50 darabos széria esetén is költséghatékonyabb lehet szitázni a feliratot - logót.

Lehetőség van a technikák ötvözésére is, szitázott felirat mellet a mezek számozása készülhet transzfer eljárással is, vagy az egyesület szitázott neve mellett a színes logója készülhet digitális transzferrel.

Hímzés

hmzs_2.jpg

Hímzett egyesületi vagy céges logóval alapanyagtól függetlenül tudjuk díszíteni sportmezeit, sőt akár dzsekijét, sporttáskáját, hátizsákját is. Mivel a hímzésköltsége arányoa a minta méretével, általában a szív fölé kerülő embléma készül hímzéssel, a hátra kerülő feliratok, sorszámok transzfer vagy direkt nyomással.Hímzés esetén is induló költséggel - hímzőprogram készítés - kell számolni. A hímzés költsége pedig az öltésszámtól függ, a színek száma viszont nem jelent többletköltséget. Hímzés esetén a grafikában meghatározott színekhez a rendelkezésre álló legközelebbi színárnyalatot igyekszünk kiválasztani, de a technológiábó ladódóan pontos panton színeket nem tudjuk garantálni.